• Noc s Andersenom

    Noc s Andersenom

    2. apríla si pripomíname Svetový deň detskej knihy a výročie narodenie H. Ch. Andersena. V školách a knižniciach nielen na Slovensku je spojený s tradičnou rozprávkovou nocou. V tomto roku to bolo 22.-23. marca. Ústrednou rozprávkou a naším maskotom bola Snehová kráľovná, ktorá uzrela svetlo sveta pre 180 rokmi. Túto rozprávku nám čítala p. riaditeľka Janka Martinková. Zo slovenských autorov sme si zvolili Máriu Ďuričkovú, ktorá sa narodila pred 105 rokmi. Jej rozprávku Guľko Bombuľko nám čítala p. učiteľka Zuzka Kuciaková z výtlačku knihy z roku 1970. Tretia rozprávka Kvapka vody chrakterizovala Svetový deň vody (22.3.) a prečítala ju p. učiteľka Andrejka Nosická. Spolu sme zažili noc plnú čítania, tajomstiev, tímových úloh v rozprávkovej ríši, ktoré nás doviedli k pokladu, ktorý strážil deväťhlavý drak. Aj toho sme spoločnými silami, vedomosťami a dôvtipom premohli. OZ Rodičia a deti ďakujeme sa čokoládky, ktoré boli spolu s certifikátom odmenou pre deti. 

    Noc s Andersenom

  • Kolekcia oblečenia s logom školy opäť v ponuke :-)

    Kolekcia oblečenia s logom školy opäť v ponuke :-)

    Dobrý deň všetkým!

    Aj tento rok máme pre Vás skvelú správu!

    Naša voľnočasová kolekcia oblečenia, o podobe ktorej rozhodli sami žiaci, k nám tento školský rok prichádza obohatená o nové produkty, farby a eko oblečenie a navyše pre nás e-shop znížil ceny väčšiny produktov!

    Ponuku nájdete na tomto linku: https://www.kraloveskoly.cz/zspata/

    Objednávanie je už spustené a bude možné až do 14.4.2024. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte, ak si chcete zadovážiť nový kúsok so školským logom!  

    (Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR)

    vedenie školy

     

  • Prváci v škôlke

    Prváci v škôlke

    Zápis do 1. ročníka základných škôl sa neúprosne blíži. Naši prváci v piatok 22.marca  navštívili predškolákov v Materskej škole v Pate. Prišli ich pozvať na zápis. Spolu s pani učiteľkou im pripravili veselý program. Najprv zaspievali siedmi trpaslíci pesničku. Potom im žiaci porozprávali, o čom všetkom  sa v škole učia a na čo sa môžu tešiť. Spolu si zatancovali na pesničku Išla sova na tanec. Prišla aj Snehulienka, ktorá rozdala budúcim prvákom jabĺčka s pozvánkou na zápis. Na zápis sa predškoláci veľmi tešia a sľúbili, že 17. apríla sa určite prídu spolu so svojimi rodičmi  zapísať do našej školy.

    Mgr. Zuzana Kuciaková  Prváci v škôlke

  • Zápis do 1. ročníka

    Vážení rodičia,

    naša škola je od septembra budúceho školského roka 2024/2025 zaradená medzi školy, ktoré budú vzdelávať žiakov podľa nového vzdelávacieho programu a novej kurikulárnej reformy. Reforma sa dotýka práve žiakov prvého ročníka. Na tomto linku sa dočítate viac o novej kurikulárnej refome.

    Všetky potrebné informácie k zápisu sú v záložke zápis do 1.ročníka

    Tu si môžete pozrieť našu školu. Nasa_skola.mp4 

    Mgr. Jana Martinková, riaditeľka

  • Veľkonočný pozdrav

  • Deň učiteľov

    Pri príležitosti Dňa učiteľov sa 27. marca konalo pod záštitou Obecného úradu v Pate stretnutie učiteľov seniorov. K milému posedeniu a spomínaniu prispeli kultúrnym programom aj naši žiaci. Niektorí básňami a milým slovom, iní hudbou. 

    Krásny Deň učiteľov.

  • Prírodoveda s fotografom divokej prírody

    Žiakov tretieho ročníka dnes (26.3.) navštívil pán Igor Mikula, fotograf divokej prírody, ktorý pútavým spôsobom deťom prehĺbil vedomosti o plazoch a obojživelníkoch žijúcich u nás i v ďalekých pralesoch. Zaujímavosti zo života zvierat boli sprevádzané zábermi z ich biotopov a zvedavými otázkami detí. Ďakujeme. 

    Mgr. E. Hercegová Prírodoveda s fotografom divokej prírody

  • Svetový deň povedomia o epilepsii

    Svetový deň povedomia o epilepsii

    26. marca si pripomíname Svetový deň povedomia o epilepsii. V 1.B sme si ho pripmenuli i fialovým oblečením a edukačnou aktivitou.

    Mgr. R. Vindišová Svetový deň povedomia o epilepsii

  • Korčuľovanie, Športová hala Šoporňa

    Korčuľovanie, Športová hala Šoporňa

    Dňa 21.3.2024 sa naši žiaci po 4-krát (aj posledný v tomto školskom roku) stretli na ľadovej ploche v Šoporni. Opäť si krásne zakorčuľovali. Deti si zlepšili a zvýšili fyzickú a duševnú zdatnosť a kondíciu. Korčuľovanie vplýva aj na psychický stav a pohodu, potláča zlú náladu, zvyšuje sebavedomie a znižuje depresívne nálady. To sme videli aj na rozžiarených a veselých tváričkach našich žiakov. Tešíme sa, že sa nám táto akcia vydarila. A k tomu dopomohlo aj naše rodičovské združenie OZ Rodičia a deti, ktoré prispelo určitou finančnou čiastkou. Za to im veľmi pekne ďakujeme.

    Mgr. Mária Košecová Korčuľovanie, Športová hala Šoporňa.

  • Florbalový turnaj, oblastné kolo

    Dňa 25.3.2024 sa naši najstarší žiaci zúčastnili v Seredi oblastného kola vo florbale. Po odohraní troch zápasov obsadili konečné 2. miesto. Blahoželáme!

     PaedDr. J. Kuruc  Florbalový turnaj, oblastné kolo.

  • Čaro slova, okresné kolo

    Čaro slova, okresné kolo

    Marec patrí aj recitačnej súťaži Čaro slova - Hviezdoslavov Kubín. Víťazky školského kola Amálka Sýkorová, Eliška Gálová a Vaneska Cicáková nás v tomto týždni reprezentovali v okresnom kole, v Dome Matice slovenskej v Galante. Všetky tri dievčatá skvele  odrecitovali svoje ukážky. Šťastie sa usmialo na ôsmačku Vanesku Cicákovú, ktorá sa umiestnila na krásnom 3. mieste. Blahoželáme!

    Čaro slova, okresné kolo

  • Svetový deň Downovho syndrómu - 21.3.

    Svetový deň Downovho syndrómu - 21.3.

    21. marec je známy ako Svetový deň Downovho syndrómu. Ľudia s touto diagnózou majú o jeden chromozóm navyše - ten pripomína tvar ponožky. Práve preto je tento deň spojený s ponožkovou výzvou, ktorej sa zúčastnili aj žiaci našej školy. Za spropagovanie ponožkovej výzvy na našej škole ďakujeme školskému rozhlasu. Ponožky rôznych farieb či veľkostí nám pripomínajú, že každý sme iný a práve to robí náš svet pestrejším a lepším. Medzinárodné a svetové dni venované inakosti sú len párkrát do roka. Inakosť je však v našich životoch prítomná neustále. Preto majme srdcia otvorené počas celého roka a k odlišnostiam pristupujme pozitívne a s rešpektom. 

    Mgr. D. Vandáková Svetový deň Downovho syndrómu

  • Beseda so spisovateľkou Monikou Sobekovou Majkovou

    Beseda so spisovateľkou Monikou Sobekovou Majkovou

    V prípade dobrých kníh, nejde o to, koľkými z nich prejdete skrz na skrz. Ide o to, koľko z nich prejde skrz na skrz do vás.“ (Mortimer J. Adler)
    V tomto týždni nás navštívila mladá spisovateľka Monika Sobeková Majková. V pondelok prvákov a druhákov a dnes tretiakov a štvrtákov. Na úvod besedy zaujala žiakov príbehom, prečo sa rozhodla písať knihy pre deti. Deti jej kládli veľa zvedavých otázok, na ktoré trpezlivo a s úsmevom odpovedala. Počas čítania úryvku z knihy Čarovná cesta, deti so záujmom počúvali. Spisovateľka si pre ne pripravila zaujímavé aktivity, ktoré súviseli s textom. Kniha Čarovná cesta nie je len zábavná, ale aj veľmi poučná. Deti v nej nájdu a pochopia, že len ak sme vďační, výnimoční, láskaví, tolerantní, ak prekonáme strach, nájdeme recept na šťastnejší život. Pre upevnenie výnimočného pocitu z prejdenej „Čarovnej cesty“ deťom pustila relaxačnú hudbu, počas ktorej im zázračnými slovami pomohla „odfúknuť“ svoje starosti a problémy. V deťoch zanechala beseda veľký emocionálny zážitok.

    Mgr. Milada Koborová   Beseda so spisovateľkou M. Sobekovou Majkovou

  • Literárno-historická exkurzia Sereď

    Literárno-historická exkurzia Sereď

    Ísť do Serede je pre nás bežnou záležitosťou, štvrtáci túto cestu podnikli spoločne 13. marca ako školskú exkurziu pravidelnou autobusovou dopravou. Navštívili sme Mestskú knižnicu a Múzeum J. Fándlyho v Seredi. Do "batôžteka" nám pribudli okrem zážitkov i vedomosti o pôvode knižníc, prezreli sme si knihy nové i staré, malé i veľké. Spolu ich v knižnici majú 50 000. V múzeu sme získali informácie o histórii  Šintavského hradu, zaujali nás exponáty z dávnych dôb. Hrdí sme boli na kroj a truhlicu z Paty, ktoré sú súčasťou expozície. 

    Z. Práznovská 

    Literárno-historická exkurzia Sereď.

  • 6. 3. 2024

    Aktualizovali sme modul Výchovný poradca

  • Riaditeľské voľno

    Riaditeľské voľno

    Oznamujem rodičom, zákonným zástupcom žiakov a žiakom,

    že v zmysle § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní ( školský zákon ) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, udeľujem 20.marca 2024 žiakom 5. - 8. ročníka riaditeľské voľno z dôvodu organizačného zabezpečenia testovania T9.

    Žiaci prvého stupňa majú riadne vyučovanie vo svojich triedach.

    Mgr. Jana Martinková

  • Jarné veľkonočné tvorivé dielničky

    Jarné veľkonočné tvorivé dielničky

    Zima je nenávratne za nami a po chladných, dlhých večeroch pomaly, ale iste prichádza jar. Príroda sa pomaly prebúdza zo spánku. Maliar ešte nemá na palete dostatok farieb, ale začína maľovať. Jarná príroda má svoje čaro, prináša do života radosť, smiech a dobrú náladu. Dobrou náladou sme tak odštartovali v sobotu 2.3.2024 tradičné Jarné veľkonočné tvorivé dielničky, ktoré sa uskutočnili v priestoroch našej školy. Deti si mali možnosť vyrobiť krásnu huňatú ovečku, sliepočku z polystyrénového vajíčka, kuriatko z kartónu a bavlnky, ktoré vykúkalo z papierovej škrupinky. Nezabudli sme ani na papierové vajíčka spracované voskovkami a tušom, z ktorých deti vyškrabkávali krásne ornamenty a ľudové vzory. Tie samozrejme neodmysliteľne patria k symbolom jari a Veľkej noci. Pri tvorení deti využili svoju fantáziu, kreativitu a zmysel pre detail a nenechali tak nič na náhodu. Domov si odnášali nielen originálne vyrobené darčeky, ktorými ozdobia príbytky a potešia rodičov, ale aj pocit z dobre vykonanej práce.

    S. Královičová, E. Hambalková, T. Mihalková  Jarné veľkonočné tvorivé dielničky.

  • Čaro slova, školské kolo

    Čaro slova, školské kolo

    29. februára sa v školskej knižnici uskutočnilo školské kolo recitačnej súaže Čaro slova. Súťažiaci boli dobre pripravení a predniesli rôznorodé ukážky. Pochvala patrí všetkým za usilovnú prípravu. Žiaci umiestnení na prvom mieste nás budú reprezentovať v okresnom kole v Galante. 

    Výsledky:

    1. kategória POÉZIA: 1. miesto: Eliška Gálová, 3.A, 2. miesto: Mia Bučeková, 2.B, 3. miesto: Vivien Tomšová, 2.B

    PRÓZA: 1. miesto: Amália Sýkorová, 2.B, 2. miesto: Gregor Hojgr, Adam Polednák, 4.A, 3. miesto: Mia Suhaji, 4.B

    2. kategória: PRÓZA: 2. miesto: Hana Cicáková, 6.B, 3. miesto: Nina Garguláková, 6.B

    3. kategória: PRÓZA: 1. miesto: Vanesa Cicáková, 8.A, 2. miesto: Katarína Cicáková, 8.A, 3. miesto: Adriana Brančíková, 7.B

    Čaro slova, školské kolo

  • Pozvánka na veľkonočné tvorivé dielne ŠKD

  • 28. 2. 2024

    Aktualizovali sme modul Testovania NÚCEM

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola
    Školská 240
  • riaditeľka: 0904 800 814

    zástupkyňa: 031/7020455

    ekonómka: 031/7020455

    fax: 031/7860128

    budova pre 1. stupeň /stará budova/: 031/ 7860006

Fotogaléria